2023-10-31 633 瀏覽
🍜.係繁榮嘅深水埗區有一間又好食又平民價嘅閩南菜館,真係深水埗區區民嘅福氣,食物質素係可以同內地地道民間小食有得比👍🏻 另外佢哋現場餚製,足料美味,無味精,非常健康,最緊要價錢平民得嚟又大份飽肚🤤.🥟 莆田古法扁肉(大) $36非常新鮮滾熱辣,同一般嘅水餃、雲吞口感好唔同。一大碗有二十粒左右,湯底鮮甜、無味精,全人手餚製出嚟,加埋芫荽更香🌿.🍜 飄香拌麵 $32份量十足,麵條彈牙,拌醬採用麻醬撈麵,麵同醬嘅比例剛剛好,唔會出現醬多麵少或醬少麵多情況而影響味道☝🏻 另外拌麵上會加上五福園嘅秘製辣椒醬,令成碗麵更香更好食.🍽️ 蔥汁肉醬腸粉 $20難得嘅呢間石磨腸粉🤤 仲要價錢、份量、味道,係物超所值🥹 蔥汁好香好鮮甜,肉醬係採肉瘦肉製成,五福園嘅石磨腸粉口感同市面上嘅好唔同,腸粉皮非常薄而滑.五福園嘅食物真材實料,最重要係無味精,我哋食完都唔會覺得口乾,某啲食物加配咗佢哋秘制嘅辣椒醬,為食物增添多一層口感。一定一定,一定要點佢哋嘅可磨腸粉食,必定令大家回味無窮🤤Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽🐽💰沒有加一服務費
🍜
🥟 莆田古法扁肉(大) $36