2022-11-07 146 瀏覽
黎到位於美荷樓入面既一間cafe,Garden at Mei Ho Cafe有戶外同室內既座位,位置好空曠好舒服😌戶外就行露營風,好啱打卡影相。而室內就有種懷舊冰室既感覺,係兩種截然不同既感覺,都幾特別。 1⃣️Baileys咖啡糯米窩夫($118) 本身一心想食佢地既咖央窩夫,點知轉左menu,於是揀左呢款試下。成個窩夫好巨型😳中間夾住雲尼拿雪糕、朱古力雪糕同埋cream,上枱既時候窩夫仲係熱熱地,食落個邊係有脆脆地,中間煙韌😋配埋雪糕食好夾!另外佢仲有啲咖啡凍、可可球同埋蜜糖星星做配料,又靚又好食~Baileys味唔係太覺,應該係面頭淋上左既醬有baileys,帶朱古力香、甜甜地咁,成個窩夫食落都好好食~  2⃣️烤雞香辣卡宴白汁扁意粉($82) 講真呢個絕對帶到驚喜比我🤩本身諗住係普通白汁既味,點知個汁辣辣地帶蒜香,而且仲好creamy,每條意粉都係有惹味醬汁🤤雞肉份量都平均夠食,唔會乾。不過略嫌有啲啲油,食完見到個碟都有啲油淨😬
1⃣️Baileys咖啡糯米窩夫($118)
Baileys咖啡糯米窩夫
2⃣️烤雞香辣卡宴白汁扁意粉($82)
烤雞香辣卡宴白汁扁意粉
烤雞香辣卡宴白汁扁意粉