2024-03-17
呢間位於深水埗同埋長沙灣交界嘅越南餐廳非常好味 😋價錢亦都係好實惠 🥰 重點係份量超級多 小編真心推介🥰 加上店員亦都非常nice 食得超開心🤣.🐷秘製滷水牛腱蕃茄湯粉(金邊粉) 上菜嘅時候見到麵條份量真係嚇親 金邊粉雖然係用湯煮開 但係口感依然keep到 ❤️ 店員亦都會是不是經過嘅時候問使唔使唔加湯 非常貼心😍 亦會主動過嚟幫我哋加湯 冇咩幾可會見到啲餐廳有咁好服務同埋店員咁nice 🤓 呢個蕃茄湯底鮮甜🍅 配上軟綿嘅牛腱同爽口的蕃茄 啖啖都充滿濃郁嘅香味🤣🤣🤣 推薦比中意濃郁湯底嘅朋友!.🐷雙拼-手撕雞 食呢一碗粉仲可以加錢要一份細嘅手撕雞 入味多汁 肉質鮮嫩😉.🐷馬拉盞 娃娃菜 小編好鍾意食娃娃菜 佢哋嘅娃娃菜 唔係淨係用水煮開就算 而係食到有上湯嘅香味😂😂 呢道菜仲帶有香濃嘅馬拉盞香料 搭配清脆的娃娃菜 😍.🐷香茅串燒-豬頸肉 豬頸肉烤得恰到好處 香氣四溢 再淋上香茅醬汁 perfect match 😜.🐷越南米網春卷 外層酥脆 內裡鮮美 搭配特製醬汁 酸酸地嘅味道令到成件事勁開胃😍.🐷火車頭日本和牛湯粉(檬粉) 上菜嘅時候 仲見到啲牛肉係生嘅 過多陣就見到啲牛肉已經慢慢浸熟
🐷秘製滷水牛腱蕃茄湯粉(金邊粉)
🐷雙拼-手撕雞
食呢一碗粉仲可以加錢要一份細嘅手撕雞 入味多汁 肉質鮮嫩😉
🐷馬拉盞 娃娃菜
🐷香茅串燒-豬頸肉
🐷越南米網春卷
🐷火車頭日本和牛湯粉(檬粉)
上菜嘅時候 仲見到啲牛肉係生嘅 過多陣就見到啲牛肉已經慢慢浸熟咗 同樣地 店員都係會定時過嚟問吓我哋使唔使加湯 小編呢碗粉都加咗一次湯🤓 碗粉份量超級多 而且啲牛肉都係精選頂級牛 湯底清爽不油膩 搭配檬粉 同埋小編唧咗啲青檸汁 😜味道清新獨特
🐷蒜香牛油雞翼全翼
酥脆的外皮包裹著嫩滑嘅雞肉 蒜香濃烈 入口即化 外皮超級好食😂😂
越湯
📍深水埗營盤街128號地舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #深水埗 #深水埗好去處 #深水埗美食