2018-07-16
深水埗除咗“合益泰” 無時無刻都大排長龍,其實係另一邊廂“文記車仔麵”係福榮街有3間鋪頭,每日中午12點後都是人龍絕無間斷,就好似皇崗口岸每日每分每秒都人過關咁。🤣🤣.車仔麵可稱得上香港地道文化飲食,請問有幾多個土生土長的香港人從未食過呢?😎😎.文記車仔麵亦都有榮獲米芝蓮餐廳推介,究竟有咩好食🤔🤔哈哈~香港人喜歡多元化就好似車仔麵咁選擇有咁多,五臟俱全,總有一款啱你口味😉😉。文記十大必食推介,你又會鐘意邊一款呢?我最愛瑞士雞中翼🐤🐥秘制牛孖根🐮 鹵水豬大腸🐽🐷 蠔油小花菇🍄 手打魚肉🐟 清甜蘿蔔🥕南乳豬手🐖✌🏻10樣裏面我有7樣都鍾意,但無可能一次過食曬,否則一定會飽到嘔。😂😂😂.尋晚睇完書就立即想起去食文記,今次食南乳豬手補一補骨膠原,再來一個清甜蘿蔔非常入口,真係好清甜😋😋加個酸齋醒醒個胃😁😁麵底梗係要油麵😆😆。唔知點解平時好討厭油麵,但一到食車仔麵油麵係必定會被我選擇出場的,哈哈🙄🙄加埋個秘制辣汁,根本冇得輸😃😃。