2021-05-31 74 瀏覽
深水埗出名多好嘢食,今日同朋友經過一間日式餐廳,望落環境都幾舒服,價錢又幾公道,就一於入去試吓。餐廳係掃QR code落單,都幾先進。汁燒鰻魚丼原條鰻魚都厚身,啖啖鰻魚肉,超級滿足。汁燒得啱啱好,好入味。加上芝麻同埋紫菜,增加層次感。仲有一碗牛肉小菜,都有成5-6粒牛肉粒,好抵食。照燒雞扒烏冬上菜的時候,首先能夠聞到非常香的鰹魚味,先試一口湯,湯頭非常之濃厚,不會太鹹,配烏冬吃非常可口。 烏冬烹調的熟度剛剛好,咬下去堅韌有小小彈牙,不會煮得太淋。 照燒雞的醬汁很香,而且還有少少的焦香味,雞扒嫩滑多汁,配著烏冬食,很美味~炸南瓜薯餅$24有4好大塊嘅南瓜薯餅,南瓜味都幾濃,個蓉好creamy,2-4個人食啱啱好,配埋沙律醬更好味。餐廳仲有好多好吸引同埋優惠嘅甜品,不過我哋實在太飽,下次再試。整體而言,今晚食嘅嘢都幾好味又抵食。

汁燒鰻魚丼

照燒雞扒烏冬