2021-03-24 3342 瀏覽
今日要去深水埗同朋友傾野, 傾完之後朋友帶我黎Burgerman , 佢話係深水埗區最好食既漢堡, 一定要試下。因疫情關係, 佢地只有外賣, 不設堂食, 店舖雖小, 卻五臟俱全。 佢地既衛生防護意識好高, 枱面除左有消毒搓手液外, 仲有即棄手套以供客人係食漢堡時唔會整污糟雙手, 真係好細心, 抵讚 !佢地除左漢堡外, 仲有意粉同多款小食, 一場黎到當然要試下佢地最出名既漢堡包啦。至尊漢堡 $90- 用料十足既一個漢堡!! 份量超大之餘, 味道極之出色。漢堡包皮有煎香過, 內裡夾住2大塊厚牛肉, 一咬入口就肉汁滿瀉, 非常juicy , 而且牛肉既生熟度剛剛好, 肉質軟淋之餘, 仲牛味濃郁, 係牛魔王既必叫之選。個包仲夾住煎得香脆既煙肉同煎蛋, 加上新鮮既蕃茄/生菜/洋葱等多種配料, 配埋半溶既芝士, 口感層次非常豐富, 讓人回味無窮。漁夫之堡 $69 - 魚柳好大片, 魚肉肉質嫩滑, 外皮炸得金黃香脆, 炸漿一D都唔厚, 再加上新鮮沙律菜同自家特製既他他醬汁, 口感清新爽脆之餘, 但又唔會覺得油膩。 加$20 可以轉為套餐, 可以選有皮薯條 / 薯格 或 田園沙律, 再配埋罐裝汽水一罐

至尊漢堡 $90
- 用料十足既一個漢堡!! 份量超大之餘, 味道極之出色。

漁夫之堡 $69

加$20 可以轉為套餐, 可以選有皮薯條 / 薯格 或 田園沙律, 再配埋罐裝汽水一罐。

我地當然選擇左唔係好多地方會有既有皮薯條啦。

薯條即叫即炸, 熱辣辣, 炸得香脆內軟, 薯味濃 , 仲係我最愛既粗薯, 好滿足, 十級正!

Burgerman
深水埗欽州街65-71號地下