2023-02-19
深水埗好多民間小食 有一間就係朋友介紹我 話佢細細個就已經去食㗎啦 !呢間舖頭最出名嘅招牌就係魚肉碗仔翅 我今次就食就叫咗三溝 加埋生菜 !店家話呢個係用傳統嘅方法去做 所以有別於其他舖頭 而且佢有自家製嘅菜甫 味道非常辣 😂 不過加落碗仔翅度岩岩好 基本上呢度嘅客人每一台都會有叫到碗仔翅 好想言之有幾多街坊鍾意食!另外我仲叫咗佢嘅鴛鴦煎餃子 有韭菜豬肉同埋椰菜豬肉 呢個有驚喜 因為佢個皮好薄 但係佢煎到過覺都好脆 ~ 仲有佢嘅爆漿肉飯 本身我都唔知咩嚟 但見到隔籬枱叫好似好吸引咁 所以試叫 點知佢一上枱就已經好香 佢係豬肉佢煎得好香 加埋佢嘅醬汁個飯雖然好簡單但係好好食另外仲叫咗豆腐花 超級滑 仲加咗姜糖味 會忍唔住一啖有一啖咁食😋最尾仲見到有巴斯克蛋糕試咗一試 都幾唔錯喎!總體嚟講呢一間小食店歷史好悠久係家族生意 一路以嚟啲嘢食都幾唔錯 所以好多謝好朋友嘅推介😇