2019-12-30
今日嚟到深水埗呢頭尋下寶睇下有咩好食😋俾我地揾到間食江南瀨粉,見到瀨粉就好好奇係咪平時我地食開果隻瀨粉,所以膽粗粗就入左去試下🤪因為係六點幾時段不算太多人,所以坐得好舒服,下單係自助寫單型式,餐牌有好多選擇,有得叫set有得自選菜,我就叫左一碗紫菜台灣貢丸瀨粉,麻辣湯底,佢又可以揀米線同薯粉添,不過一場嚟到無理由唔試下佢嘅招牌瀨粉嘅。原來瀨粉都幾大碗下,同我想像嘅瀨粉有啲出入😂佢江南瀨粉原來係粗身啲嘅,食落口好得意好彈牙,好好食!而個麻辣湯底一啲都唔會好辣果種,飲落去清清地麻麻地好過癮架🤪紫菜好似同平時係香港食到嘅有啲出入,唔知係咪真係江南嚟嘅關係呢🤪🤪🤪貢丸就真係食落去無得頂,好彈牙好正啵!另外仲叫左碟酥炸雞翼🤩雞翼真係真心推介!佢新鮮炸出,仲有酸辣醬配埋俾你,仲好食過某間快餐店嘅脆香雞翼😍😍😍真心推介呢間江南瀨粉俾各位朋友仔,去開深水埗不妨試試佢!🥰🥰🥰