餐廳: 聚來車仔麵
資訊:

間唔中就想食吓港式車仔麵,之前睇介紹呢間位於深水埗的車仔麵店除了有提供車仔麵外,仲有餃子同好特別嘅阿華田西多士,作為甜品控嘅我當然要去試吓啦<自選車仔麵> (米線牛筋冬菇魚腐沙爹汁小辣) $45車仔麵唔少配料可以揀,牛筋呈啫喱狀,冬菇同魚腐幾索汁,米線略嫌偏淋沙嗲汁叫咗小辣,都有咁上下辣度,薑味偏重<爆漿阿華田西多士 配奶茶>  $33估唔到車仔麵點都有西多士可以點,除咗阿華田款,見到仲另外一款士多啤梨口味。阿華田西多士嘅內餡亦都可以揀係花生醬或者榛子醬,我哋揀咗榛子醬,一上枱中間非常流心,好似瀑布咁樣,非常打卡able<招牌鮮炸肉丸> $30呢個炸肉丸食得出用洋蔥作為主要嘅配料,炸得香脆內嫩,洋蔥嘅甜味突出,喜歡<招牌鮮煎餃子> (韭菜餃|芝士粟米餃) $42煎餃有三款可以揀,我哋就揀咗韭菜餃同埋芝士粟米餃,餃子煎得香脆,芝士粟米餃嘅芝士係半流質狀態;韭菜餃就肉汁多,韭菜獨香氣四溢

<自選車仔麵> (米線牛筋冬菇魚腐沙爹汁小辣) $45
沙嗲汁叫咗小辣,都有咁上下辣度,薑味偏重
自選車仔麵

<爆漿阿華田西多士 配奶茶>  $33