是日係人日,同時亦係久違終於可以開放番晚市嘅日子,梗係要出去慶祝吓啦。今日係深水埗做完野,順便睇下呢頭有咩新野食啦,巧遇呢個深水埗轉角嘅路邊小店,門外有木枱膠椅子坐住食串燒,係久違嘅感覺,好啦,今日就試你啦,果然無令我失望。原來平時佢中午主要係做車仔面,晚市才主打串燒。事不宜遲,介紹咗我成晚最欣賞嘅串燒先...就係1)蒜蓉燒帶子。$38 有成2 件!重點係好大粒帶子,蒜蓉味仲勁香濃,仲有少少辣,我最後連汁都食埋!我嘅第二位係2)流心拉芝韓炸雞喇$38/細份!話說老闆見我好失望無得試車仔撈面,特登推介我食呢個,老闆仲話呢個平時成日好快賣哂嫁。原來佢除咗外面有呢層芝士,入面都有拉芝嫁,雞肉仲要唔「鞋」又完全唔乾! 我朋友都讚好食~最後有兩個並列第3名。分別係3)燒魷魚$30同蒜蓉牛油烤雜菜$13。魷魚好彈牙,味道都調教得好好。而菜菜就好特別,非常有驚喜,基本上接近無一隻菜我係有食開嘅。分別有龍鬚菜、白玉木耳、青竹荀、千菜豆腐絲等等。整體上都係比較爽口嘅菜,好奇嘅朋友可以去試下。整體都好唔錯,感覺上都好乾淨。可能新開,同事都好積極,同朋友暢聊食串燒真係好暢快。下次等我試埋佢個車仔撈面先!

原來平時佢中午主要係做車仔面,晚市才主打串燒。

事不宜遲,介紹咗我成晚最欣賞嘅串燒先...就係1)

我嘅第二位係2)流心拉芝韓炸雞

魷魚好彈牙,味道都調教得好好。
而菜菜就好特別,非常有驚喜,基本上接近無一隻菜我係有食開嘅

整體都好唔錯,感覺上都好乾淨。可能新開,同事都好積極
,同朋友暢聊食串燒真係好暢快。下次等我試埋佢個車仔撈面先!
  • 串燒蒜茸帶子
  • 流心拉絲炸雞