2024-12-09 113 瀏覽
肥仔今日過來深水埗入買電腦嘢,買完就四圍捐窿捐罅搵嘢食!呢日經過「料理X空間」這間餐廳,見它店面別具特色,有點像小清新咖啡店,於是決定試下!👍🏿花竹蝦膠鮑魚沙律👍🏿花竹蝦膠鮑魚沙律係一道充滿創意嘅海鮮沙律。花竹蝦膠彈牙的質地,鮮香四溢。鮑魚肉質厚實,細膩滑順,靈魂所在!沙律好清新,提升整體的風味,令海鮮鮮味更加突出。👍🏿泰式蝦湯天使麵👍🏿撲鼻而來嘅香茅與南薑香氣,加上檸檬清爽解膩,酸辣刺激舌頭,微辣得剛剛好。個天使麵夠幼身,好多汁JUICY,又唔會好濃味。海鮮都好多,足料!🍷法國雜莓情人梅沙冰🍷沙冰質地細膩滑順,入口即化,帶來清涼嘅感覺。使用新鮮的雜莓(如藍莓、草莓和覆盆子),酸甜平衡,增添了層次感!總結,係一間創意料理餐廳,主打泰國及馬拉西餐融合菜,坊間少見,食物質素十分高水準。

👍🏿花竹蝦膠鮑魚沙律👍🏿

👍🏿泰式蝦湯天使麵👍🏿

🍷法國雜莓情人梅沙冰🍷

沙冰質地細膩滑順,入口即化,帶來清涼嘅感覺。