2023-03-20 38 瀏覽
今日同朋友去深水埗行街,突然想食日本菜,記得朋友之前介紹過呢間居酒屋質素不錯,剛巧在深水埗,即刻拉埋朋友一齊去食!呢間居酒屋裝修同氣氛都很好,仿如置身於日本居酒屋感覺,店員全部都好親切有禮貌,食材好新鮮,性價比甚高!☆刺身日本兵庫縣室津生蠔、自家煙燻鰹魚,油甘魚、帆立貝。全部新鮮肥美,生蠔🦪大大隻、蠔味濃郁,旁邊仲放有乾冰🧊,仙氣十足!☆北海道炸赤蝦BB佐酒小食,來自北海道赤哈BB,以日式炸嘅方法,好香脆、鮮甜又惹味!☆六本木秘製牛肉 推介❤️餐廳招牌菜~選用安格斯牛扒,上枱時,店員會點火🔥相當有排場🤩以微火燒焦,肉質嫰滑、容易咀嚼,牛味濃郁有肉汁。仲有沙律做配菜。☆玉子燒芝士蛋香味濃,內𥚃放有大量芝士,口感滑溜。☆鯛魚濃湯稻庭烏冬推介💜自家熬製嘅湯底,用上鮮甜美味嘅鯛魚熬製雪白嘅濃湯,湯底非常清甜,完全冇味精,稻庭烏冬麵質好滑,配上鮮甜嘅鮮魚湯,好好味😋湯底全部飲晒!☆炸雪糕推介❤️超好吃的甜品!似菠蘿皮嘅外層,咬落好脆口,內層係冰凍嘅日本柚子雪糕,酸酸甜甜,冰火交融,夾在一起吃非常好味!即叫即整!☆飲品白啤同綠茶可樂

刺身

☆北海道炸赤蝦BB

☆六本木秘製牛肉

☆玉子燒芝士
蛋香味濃,內𥚃放有大量芝士,口感滑溜。

☆鯛魚濃湯稻庭烏冬

☆炸雪糕