2019-05-16
今日2人嚟呢度午膳,花咕差不多半小時先等到店外嘅停車位,門外亦有其他在等侯嘅食客,可見好受歡迎,剛好有幾枱埋單,所以我哋唔係等咗好耐。走入店內,裝修簡約時尚,但空間有限,擺枱位置有啲擠迫,但都算係舒服嘅! 午餐只有八款,選擇不多,以一款日式定食和7款西式食品所組成,配有冷熱餐飲。我哋就揀咗定食和“不可能”素肉醬長通粉各一份,配以兩杯凍茶。定食用科好有心思,當中特別用兩大片白色菇來配胡麻醬,不是一貫用日本豆腐做法,另外包括有秋葵、漬物、炸南瓜餅、麵豉湯(味道偏鹹) 、湯烏冬(彈牙) 和甜點,整體今人滿意。另外一款,長通粉就軟硬適中,“不可能”素肉碎、茄醬及香料的份量和配搭適宜,十分惹味!不過凍伯爵茶就帶點苦澀,留有點遺憾!以店舖的所在地段嚟講,價錢有點偏貴,但食材用料不俗,亦可彌補呢嗰缺點。