2024-07-04 57 瀏覽
門外有個好可愛嘅斑點狗打卡位,店內木系裝潢,開放式廚房,好有一種家嘅感覺,令人放鬆!主打泰國、馬拉、西餐fusion菜,老闆好友善介紹,原來不時會轉換menu,亦會做私房菜,可自準備酒水,不收開瓶費!👉🏻脆蠔餅 $108唔會好似岀面炸到燶邊,內餡飽滿,有菜甫粒同蠔肉,鮮美多汁,有脆感,而且蛋味濃,好岀息!👉🏻泰豚肉碎生菜包 $98大大塊清脆嘅生菜,包住新鮮多汁嘅豬肉碎,辣味唔會太嗆喉,好惹味,層次豐富!👉🏻焗芝麻芝心蝦多士 $58共兩件,多士係用窩夫底,灑上芝麻增添香氣,咬落就有芝士呈拉絲效果,蝦肉彈牙!👉🏻黃金咸蛋單雞翼 $88共八隻!單骨雞翼易食,酥脆多汁,表面均勻鋪上香濃嘅咸蛋黃,鹹香惹味!配有黑醋沙律伴碟!👉🏻香煎鵝肝忌廉飯送慢煮雞胸 $188鵝肝厚身,好creamy!連帶雞胸肉都沾上鵝肝味道,忌廉飯絕對唔係一pat pat好水嘅汁,而係粒粒飽滿入味!不得不讚係d菇菌,完美地融合!廚師係米芝蓮三星大廚,果然非同凡響!佢地仲好有愛心,如果係醫護界或教育界嘅朋友,只要show到證件就有8折!落地玻璃窗邊位,見到門口可泊車,好方便!就算坐mtr深水埗站 D2 出口,沿桂林街直上4分鐘

👉🏻脆蠔餅 $108

👉🏻泰豚肉碎生菜包 $98

👉🏻焗芝麻芝心蝦多士 $58

👉🏻黃金咸蛋單雞翼 $88

👉🏻香煎鵝肝忌廉飯送慢煮雞胸 $188

落地玻璃窗邊位,見到門口可泊車,好方便!就算坐mtr深水埗站 D2 出口,沿桂林街直上4分鐘就到!