2022-02-07 25 瀏覽
自從網店喺深水埗開咗提貨點,都多咗喺附近揾食。今次見哩間餐廳門口Bar檯位係Tap Beer,唔係主打咖啡,仲咁啱同「大圍啤」推出咗四季主題嘅tasting menu,立即同朋友試吓~夏🌴 鐵觀音沖繩青檸Tea Ale 🍺 法式桂花鴨胸 🍺 三款入面最清新,青檸配茶香,一啖凍啤~爽👍🏻法式桂花鴨胸, 醬有少少桂花甜味,配鴨胸令味道更有層次,細細份,配埋沙律菜🥗 啱晒細食嘅女士。秋🍁 煎菜蜜柑Saison 🍺 牛油果沙律🥑🍺哩杯淡啲,感覺再易入口啲,菜式都係我最喜歡嘅😌哩款最啱健身嘅朋友,牛油果切開仲有三文魚,雖然我唔太食生嘅三文魚,不過都好得我歡心😛,加埋沙律菜,比較飽肚。👍🏻冬🌲 銀針白毫薑味Session Ale 🍺 法式奶油燉雞 🍺哩款層次明顯啲,甜度比之前兩款高少少,甘醇嘅味撞薑嘅微辛,中和咗奶油雞嘅油膩。🍗 味道比較之前兩款濃厚嘅奶油燉雞,啖啖肉得嚟味道剛好,meat lovers就揀哩個啦👍🏻

夏🌴 鐵觀音沖繩青檸Tea Ale 🍺 法式桂花鴨胸
🍺 三款入面最清新,青檸配茶香,一啖凍啤~爽👍🏻

秋🍁 煎菜蜜柑Saison 🍺 牛油果沙律🥑
🍺哩杯淡啲,感覺再易入口啲,菜式都係我最喜歡嘅😌

冬🌲 銀針白毫薑味Session Ale 🍺 法式奶油燉雞
2022-02-01