2022-09-07 60 瀏覽
最近又放假, 約咗friend去深水埗探險🤣 誤打誤撞就入咗呢間好日系嘅Cafe🙈 平日下午唔算多人, 有勁多打卡位俾你慢慢影🥳.松葉蟹肉意粉 $138一送上嚟, 已經聞到好香嘅松葉蟹肉味, 調味好好食👍🏻 唔會太鹹又唔會話冇味, 一切都啱啱好~ 仲有唔少蟹籽🧡.溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $118賣相超靚!! 有好大隻溫泉蛋喺意粉上面🙆🏻‍♀️ 一督爆隻蛋, 所有蛋黃流晒出嚟!! 撈埋佢食真係好正🤤🤤 仲有啲煙肉同菇!! 個汁好好食!! 好想encore多碗🤤.Matcha Special 🍵 $60喺OpenRice或者IG都見到係必點嘅🤣 所以就決定一試🤪 點知又真係幾高質喎😚 佢哋用咗燕麥奶+豆腐同抹茶, 都飲到燕麥奶嘅味道🤫 仲有啲豆腐😛 口感幾得意~ 仲有好濃嘅抹茶味, 做到回甘嘅感覺👍🏻 抹茶控必點!!🍵 .Hojicha Latte $55好香嘅焙茶味, 唔會話太甜, 打卡一流😚 不過朋友話略嫌多冰, 可能會溝淡咗個茶味👀 但整體嚟講都唔錯~.📍Kokoni Coffee深水埗基隆街156號地舖
松葉蟹肉意粉 $138
溫泉蛋卡邦尼扁意粉 $118