2019-10-08
深水埗一向好多忍世食市,而且性價比一向好高。 今日同朋友去完黃金買電腦野之後,就選左呢間係附近的日式料理店。店入面裝修好簡單,但坐得好舒服。 咁我同朋友就分別叫左個燒豚肉丼和 芝士唐揚雞肉丼。 另外就二十蚊就可以轉大盛,而且有天婦羅,鰻魚 和溫泉蛋。 非常超值。燒豚肉丼豚肉燒得好香,邊位又帶脆,而且份量好足,豚肉厚又多,鋪到成碗飯度。配埋碗大大份既珍珠飯,軟綿綿又香又彈牙,真係好滿足。芝士唐揚雞肉丼都好大份量,芝士唐揚雞肉成個碗咁滿,芝士同沙律醬,配埋炸雞的香味,真係好搭。 一啖芝士雞肉,一啖飯,又唔會好溜。鰻魚天婦羅額外加二十蚊配送的菜,份量比較迷你,但可以試多樣野,天婦羅外表炸到金黃香脆,鮮蝦肉質新鮮彈牙,好食。鰻魚好Juice, 額外加料配飯,好開胃。溫泉蛋好正既日本溫泉蛋,微溫,有少少醬汁加味,一口半隻溫泉蛋,爆蛋汁真係好味。整體性價比好高的餐廳,而且環境幽靜,可以帶朋友過來傾計同嘗試既好地方。
燒豚肉丼
芝士唐揚雞肉丼