餐廳: Bebe V
資訊:

2013-01-27 206 瀏覽
jan 19, 13...........7人跑來行山,由索罟灣開始...........叫咗 :1) 熱咖啡-我無飲到,叫聞到好香2) tiramisu (hk$28)-mascarpone層都小挺身,無嘜mascarpone香,奇怪裡面嘅蛋糕/lady fingers部份好難叉開,咬落似pancake質感,-又無咖啡味/酒香-似雪咗好耐,幸好無雪味3) custard puff (hk$23)-見到我朋友,1定會叫-個pastry小挺實-中間嘅cream有點clot埋咗,所以分吃時有點難用pastry"匹"d cream出嚟-因為負責制,我食埋剩下嘅portion4) blueberry cheesecake (hk$32)-望落cheesecake同餅底部份有點乾-味道正常5) lemon tart (hk$32)-薄身tart,檸檬味不重-很普通6) lamington (hk$10)-呢個最正常-濕潤度夠,都可叫鬆綿7) 樽裝有氣蘋果汁 (hk$26)-入口樽裝貨,正常

1) 熱咖啡
-我無飲到,叫聞到好香
2) tiramisu (hk$28)
-又無咖啡味/酒香
-似雪咗好耐,幸好無雪味
3) custard puff (hk$23)
-見到我朋友,1定會叫
-個pastry小挺實
-因為負責制,我食埋剩下嘅portion
-望落cheesecake同餅底部份有點乾
-味道正常
5) lemon tart (hk$32)
-薄身tart,檸檬味不重
-很普通
6) lamington (hk$10)
-呢個最正常
-濕潤度夠,都可叫鬆綿
7) 樽裝有氣蘋果汁 (hk$26)
-入口樽裝貨,正常
題外話/補充資料: * 呢度嘅甜品, 幸好甜度不過高.............服務務很nice,店員亦很關心食客嘅意見...........屢次問我哋對食物嘅comment
2013-01-19
$36 (其他)