2024-11-04 472 瀏覽
朋友約我喺圓方內一間韓系咖啡店、位置較為隱蔽但都好易搵到。餐廳木系和花飾佈置燈光柔和有普通座位和榻榻米氣氛同食物有種清冷感,氣氛蠻寧靜°Mentaiko Tteokbokki Scallop 明太子帶子炒年糕~ 年糕口感較為煙韌,如果凍咗先食口感會硬啲所以必須趁熱食。明太子醬不會過鹹,能帶出帶子鮮味°Strawberry & Cheesecake Croffle 士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫~ 個人較喜歡這個甜品,牛角包窩夫質感合格外酥脆內鬆軟唔會韌,可以落草莓醬一齊食,而伴碟士多啤梨片幾甜芝士蛋糕芝味不過份濃郁口感軟滑,配搭忌廉令甜品控嘅我非常滿足°Earl Grey Bingsu香濃伯爵茶刨冰~ 而家天氣仲有啲熱、食個刨冰降溫就啱晒。個冰幾巨型、有兩片脆脆插面,伯爵茶醬味都okay甜,中間有類似伯爵茶奶凍整體食感豐富°Sesame Caffe Latte芝麻奶咖啡~ 點咗熱,面頭鋪咗啲黑芝麻,奶味和黑芝麻味互相平衡,飲完感覺暖胃
朋友約我喺圓方內一間韓系咖啡店、位置較為隱蔽但都好易搵到。
餐廳木系和花飾佈置燈光柔和
有普通座位和榻榻米
Coffee Hwajeon 커피화전
氣氛同食物有種清冷感,氣氛蠻寧靜

°Mentaiko Tteokbokki Scallop
明太子帶子炒年糕