2016-05-21
Cafe Bauhinia 又出新tea set啦!今次係特為迎接夏天來臨而設既😳 以往食既tea set 都偏甜 食到一半已經好濟 但呢個set就會比較清新同埋健康 唔會太濟😋 今次呢個Tea Set叫 #神秘初夏的花果園之旅下午茶 (HKD468 for 2)裡面總共有十一款小食 最特別係 「#原隻鮑魚迷係漢堡飽」、「#粉紅胡椒粒配芒果芝士鮮果朱古力撻」及「#黑椒芝士蝴蝶酥」平凡中帶點特別! 原隻鮑魚迷係漢堡包第一次食tea set有鮑魚食!睇張圖已經可以見到 有個迷你鮑魚係漢堡包裡面!鮑魚肉質厚實 啖啖肉!粉紅胡椒粒配芒果芝士鮮果朱古力撻呢個朱古力撻好特別 首先朱古力撻做到好薄同脆卜卜然後仔細留意會發現上面有「粉紅胡椒粒」呢D胡椒粒會令到朱古力撻好少少辣辣地 刺激下味薔黑椒芝士蝴蝶酥呢個同朱古力撻差唔多 都係加入左D黑椒落去令到蝴蝶酥香而不膩! 愈食愈開胃呀棉花糖(s'more)呢個係餐廳既signature 棉花糖(s'more) 有香蕉味同花生醬味兩款味道都係我既最愛!用餅乾沾上半溶既棉花糖真係好好食!藍蝶花之初夏特飲 藍色既飲料真係好美!左邊既係未shake好shake左之
今次係特為迎接夏天來臨而設既😳
以往食既tea set 都偏甜 食到一半已經好濟
但呢個set就會比較清新同埋健康 唔會太濟😋
及「#黑椒芝士蝴蝶酥」平凡中帶點特別!
原隻鮑魚迷係漢堡包
睇張圖已經可以見到 有個迷你鮑魚係漢堡包裡面!
鮑魚肉質厚實 啖啖肉!
粉紅胡椒粒配芒果芝士鮮果朱古力撻
然後仔細留意會發現上面有「粉紅胡椒粒」
呢D胡椒粒會令到朱古力撻好少少辣辣地 刺激下味薔
黑椒芝士蝴蝶酥
令到蝴蝶酥香而不膩! 愈食愈開胃呀
棉花糖(s'more)
棉花糖(s'more) 有香蕉味同花生醬味
兩款味道都係我既最愛!
用餅乾沾上半溶既棉花糖真係好好食!
藍蝶花之初夏特飲
左邊既係未shake好
shake左之後就會變左右邊既tiffany blue架啦!
味道亦都唔會太甜太淡 同朋友傾傾下計 不知不覺飲左成杯!