2009-05-02
近期胃口不佳, 想吃得清淡, 便會想到來這裡, 因為這裡有新鮮水果打成的smoothie, 主食意粉和意大利飯都比較少肉類, 而且油份調味料亦下得少, 味道清淡而簡單。Tea set 有幾款smoothie或熱飲選擇, 主食可揀指定意粉、意大利飯、迷你pizza或小食, 我選擇了香蕉smoothie 和火雞白汁闊麵。香蕉smoothie 非常好飲, 香蕉牛奶冰塊打成的smoothie 口感非常細滑, 香蕉味道濃郁, 而且甜度適中, 味道天然, smoothie中算是高質素。 跟餐比較划算, 單點雖然份量多一點, 但感覺價錢貴了些少。火雞白汁闊條麵感覺非常健康, 她們的闊條麵非一般意粉闊麵, 因為加入了燕麥糠, 麵質較粗和厚身, 頗有嚼頭, 質感不似西式, 反而有點像中式的刀削麵, 配搭新鮮。味道還可以, 較清淡, 但麵條本身澱粉質頗重, 很易飽肚, 亦很難消化, 所以消化力不好的, 建議點別的。個人問題, 本身對她們的食物興趣不大, 但偶爾來幫襯她們的smoothie, 亦未嘗不可。
我選擇了香蕉smoothie 和火雞白汁闊麵。
但感覺價錢貴了些少。
所以消化力不好的, 建議點別的。