2019-12-03 106 瀏覽
來自🇯🇵日本東京的TOMATOMAN主打蕃茄沾麵登陸香港啦!選址離地鐵站有一段距離,但行上去又不覺太辛苦。小店以有機意大利蕃茄配合秘製和風湯頭炮製濃郁蕃茄沾湯,屬於全港首創!很清新又驚喜。選擇也有很多呢!湯頭辣度分6級,微辛至激辛自選辣度,朋友的「大噴火」辣得好刺激。不過如果想試真啲蕃茄的香味,可以選擇level 1的微辣。蕃茄香甜,仲有豐富嘅營養茄紅素,可以降低密度膽固醇水平,防止血管老化,預防心血管疾病,抗氧化效果仲一流!女性恩物!麵質由於已過冷河,非常爽口彈牙,食之前加入檸檬汁,更加清新!湯頭香甜加上了少少辣好惹味,麵的掛湯力十足。配料還有紫椰菜和酸瓜,好有西餐的感覺。食完可加配一個芝士飯,加埋沾湯,十足十意大利燴飯
選擇也有很多呢!