同朋友打邊爐打得多,今次來食呢間特別D嘅特色杉木木桶噴泉火鍋😍😍木桶由杉木製造,當D湯底係木桶入面滾嘅時候,一陣陣彬木木香加上清香湯底味,特別能夠帶出到食材嘅新鮮。😋😋木桶內口會將湯噴出,湯不含油份,可以嘗到湯底同食材嘅原汁原味。調味要另外收錢每位$10,不過勝左基本我喜歡食嘅蔥、辣椒等都好齊。我地order左最清嘅「超甜栗米蕃茄湯底」,打算今晚以海鮮為主打🦐🦀🦑我地叫左一人一份「海鮮拼盤」,裡面包括左龍蝦、大虎蝦、元貝同飽魚。元貝超大隻,兼厚肉,滾完唔韌,仲要超鮮甜!隻龍蝦上碟時仲係好生猛,肉嫩多汁!虎蝦真係有我隻手咁大隻!仲好肥美好多肉!飽魚就麻麻地,唔係好咬得開,韌左D。太喜歡食蟹,所以叫多左碟大肉蟹$128/隻。不過對隻蟹有D失望,蟹身肉就好多,不過D肉唔太新鮮。蟹拑唔算多肉。魷魚筒一碟6隻,超新鮮!加上清湯底,原汁原味食到魷魚筒好鮮味,一流!最後就食埋湯底D栗米,粒粒栗米脹卜卜,超甜。湯底煲完2個鐘,再加上海鮮鮮味,係一碗唔油又清甜鮮味海鮮湯!不過餐廳唔係放題,要逐碟叫,對於一D一定要食肉先夠飽嘅人黎講咁食可能未必夠飽。不過如果想試新鮮海鮮火鍋的話,呢間絕對推介!!!

隻龍蝦上碟時仲係好生猛,肉嫩多汁!

虎蝦真係有我隻手咁大隻!仲好肥美好多肉!

飽魚就麻麻地,唔係好咬得開,韌左D。

最後就食埋湯底D栗米,粒粒栗米脹卜卜,超甜。

2018-11-11
  • 海鮮拼盤