2020-11-03
今日和朋友行運動舖,發現不少運動鞋品牌都大減價中,是時候要振興經濟。行到油麻地,開始有點餓,忽然想吃碗雲吞麵,上網找到這麵舖。坐低聞到牛腩香,就改選餐牌上推介的嘻嘻! ❨崩沙牛坑腩米粉❩ 帶少少肥脂牛肉,横向紋理,帶點咬口之餘,竟有腍軟效果👍🏻。湯底清透有肉味,不似傳統店舖嘅啡色,唔會有八角桂皮味道,米粉軟度ok, 伴住牛腩湯食,無得輸,幾好味還有無渣白蘿蔔,正。招牌多人點的❨牛腩河❩,牛肉味蠻香濃,有饞勁。河粉同米粉原理相同,伴牛腩湯食,無得輸,而且這店的河粉中幼身,軟滑。😋❨淨水餃❩ 五隻頗大的餃子,有筍香與木耳咬口,又有大隻蝦,ok唔錯。❨芥蘭菜❩ 一d 菜渣都無,夠嫩。我們懶醒加腩汁,點知不太濃味,雖然淡口了一點,但仍感好食。😋見都餐牌有❨凍檸啡❩, 好飲㗎咩?反正跟麵只需加$9, 即管試試。咖啡少甜走奶,再加幾片檸檬,微甘中帶點酸,居然幾好飲播。
行到油麻地,開始有點餓,忽然想吃碗雲吞麵,上網找到這麵舖。
見都餐牌有❨凍檸啡❩, 好飲㗎咩?