2016-10-24 3260 瀏覽
“站在大丸前細心看看我的路~再下個車站到天后當然最好~”今日因工作關係臨收工之前要同事去天后站走一轉,平時天后站係歌仔入面就聽得多,咁大個人都係第一次去,估唔到第一次就咁就比左老細。話題好像越拉越遠,講返正題先….做完野之後,難得黎到天后站當然就要看下附近有乜好野食,正當我一手拎部電話出黎看下有乜推介既時候,同事當頭一句“唔洗看啦!行!我帶你去食好西”。當下就帶左我黎依間表面裝潢平平淡淡既日本料理店。入到店內,由於當時尚早人唔多,所以我地就坐係師傅面前張檯。同師傅傾左幾句之後,師傅推薦我地試下佢地既刺身同埋生蠔,一試依度既魚生的質素不錯,即叫即切而且鮮味十足。另外生蠔既亦都十分出色,食落味道鮮甜當中更帶有淡淡既海水味,令人胃口大開想食多幾隻。最後當然唔少得叫返碗烏冬填下肚啦
“站在大丸前細心看看我的路~再下個車站到天后當然最好~”

入到店內,由於當時尚早人唔多,所以我地就坐係師傅面前張檯。
最後當然唔少得叫返碗烏冬填下肚啦
2016-10-24
10 分鐘 (堂食)