2021-08-11
2021年8月11日(三)新張營業來試試,任飲任食打邊爐每位168 ,只收現金。雖然係任飲任食,但係火鍋煲底只有一份,食完加水繼續打邊爐,另外是日特飲都係每人一杯,今日嘅特飲係水果茶。晚上6:45到達, 7:15左右已滿座,有心食最好訂位。家姐唔食得辣,所以今次試咗招牌清甜椰子雞煲,寫住三個椰子一煲湯,先飲二碗湯,清甜順喉美味。加湯打邊爐,喺出邊攞咗蝦、蠔、蜆、牛肉、豬肉、蔬菜…海鮮及蔬菜都新鮮,肉類一般般,飲品款式多。涼伴菜有手拍青瓜及涼拌木耳。雪糕有好多款,曲奇、綠茶、香芋、士多啤梨、朱古力、仲有好耐冇食過兼第一次喺放題見到嘅醉酒櫻桃。樓面得兩位服務員,招待、落單、傳菜、執枱、收銀… 都係得佢哋兩位女士一腳踢,根本都做唔切,完全冇執過枱,生料區鮮蝦及蜆取晒之後,超過半小時都冇添加新嘅,直至我詢問服務員,她才入廚房取出鮮蝦及補添其他食物,人手嚴重不足,將心比己,諒解員工,沒有責備。整體來講,街坊生意,街坊模式,值得光顧。
新張營業來試試,任飲任食打邊爐
每位168 ,只收現金。
晚上6:45到達, 7:15左右已滿座,有心食最好訂位。
加湯打邊爐,喺出邊攞咗蝦、蠔、蜆、牛肉、豬肉、蔬菜…
海鮮及蔬菜都新鮮,肉類一般般,飲品款式多。
涼伴菜有手拍青瓜及涼拌木耳。
整體來講,街坊生意,街坊模式,值得光顧。