2018-08-08 115 瀏覽
今次兩個女仔當pancake 係晚餐咁食,所以叫晒期間限定嘅宇治抹茶同白桃味。當然仲有兩個沙冰🤤消暑一流!唔係過份嘅甜,所以飲完食pancake 都唔會覺得啖而無味首先黎到嘅係奇蹟之白桃班戟🍑好!好!食!8月正值日本白桃當造嘅時間,上碟嘅白桃都熟得岩岩好,好香甜,而且cream上面亦再淋上白桃汁,⭐️唔係得個好甜字嘅糖漿咁⭐️,連埋pancake 一啖放入口,清甜嘅味道岩晒夏天!食左大半份🍑班戟之後,另一重頭戲就黎啦! 💡 奇蹟之宇治抹茶班戟🍵就咁睇,份量好似比其他口味嘅pancake 細份啲,因為得兩塊pancake,但係有好多配料,可以全方面享受抹茶嘅香濃!🍵當中值得一讚嘅係抹茶cream🤩 超濃郁抹茶味同口感好滑!加埋軟心朱古力,同pancake 一次過食,香濃嘅抹茶味同口感好豐富。完全明白點解抹茶pancake 會成為慶祝香港開店一週年嘅限定口味! 最後食嘅係日本直送的士多啤梨大福🍓,竟然唔係紅豆心,簡直係為我而設😍 士多啤梨熟得岩岩好,幫入面嘅抹茶心加番啲甜味!絕對要再食多次🤩🤩

抹茶沙冰

首先黎到嘅係奇蹟之白桃班戟🍑

奇蹟之白桃班戟

好!好!食!

食左大半份🍑班戟之後,另一重頭戲就黎啦!

💡 奇蹟之宇治抹茶班戟🍵
奇蹟之抹茶班戟

奇蹟之白桃班戟
奇蹟之抹茶班戟
  • 奇蹟之抹茶班戟  (期間限定)