2022-08-19
去完太古城睇Minions展順手喺附近搵嘢食揀咗呢間,感覺食物比較健康又抵食。一個套餐大約$100多啲。點一個湯再加錢有飯、山楂茶同啫喱。蟲草花鮮鮑魚燉土雞 $88呢個唔夠竹笙烏雞椰小盅咁鮮甜,但係就有好重蟲草鮑魚味,入面都係有好多雞渣同一舊細鮑魚😋養生淺補必點織金竹笙烏雞椰小盅$80見到網上好多人都叫呢個,飲咗第一啖真係好清甜,入面仲有好多烏雞同小小竹笙。真係飲到唔停口😋飲完勁想飲多一盅。日式咖喱吉列豬扒肉燥飯 +$28豬扒炸到香脆配上咖喱汁真係好開胃!焦糖醋香排骨飯 +$30呢個又係網上見到好多人點既其中一款。首先賣相好吸引,份量都好多。而味道好食過去上海菜餐廳叫一碟貴價又份量少。酸酸甜甜、醬汁又多,配飯無得頂!套餐附送:-自製山楂茶☕️茶味都幾濃-花輪啫喱 見佢個樣就係普通嘅啫喱,但係因為上面多咗層花奶,識落個感覺唔同晒。整體而言:個湯真係堅正💯老人家都岩飲,又冇味精🧂。我哋食緊嗰陣時,發覺遲來的人想點我哋呢兩個湯,但係都已經賣晒。另外太子同藍田都有分店㗎!📍椰小盅燉湯專門店 (太古城中心) (太古)太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L106號舖
去完太古城睇Minions展順手喺附近搵嘢食
揀咗呢間,感覺食物比較健康又抵食。
蟲草花鮮鮑魚燉土雞 $88
織金竹笙烏雞椰小盅$80
日式咖喱吉列豬扒肉燥飯 +$28
豬扒炸到香脆配上咖喱汁真係好開胃!
焦糖醋香排骨飯 +$30
酸酸甜甜、醬汁又多,配飯無得頂!
套餐附送:
-自製山楂茶☕️
茶味都幾濃
-花輪啫喱
📍椰小盅燉湯專門店 (太古城中心) (太古)
太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L106號舖