2016-12-07
我和P大人有個偶爾想念九龍城某幾間食店的習慣.....哈哈, 是間歇性的~是日就是其中一次, 所以我們專程搭了一小時車到九龍城搵食!今日其中一樣想食既就係咖哩羊!!!!!!!!超級掛住清真牛肉館既咖哩羊!所以第一站就係清真牛肉館囉~回味紅茄凍 - 呢度應該用左兩個大蕃茄吧, 甜甜的, 蕃茄幾新鮮的樣子, 但兩個人食完呢兩個大蕃茄好像已經有一點飽......牛肉餅 - 基乎係呢度每枱必叫既野! 依然好好食, 餡餅入面既肉汁超正,提提大家食牛肉餅既時候要小心, 唔好一大口的咬呀!!入面的肉汁多而且超級熱的!!咖哩羊腩飯 - 今次好似辣了一點, 但還是很好食, 不過這次的羊腩好像少了....薯仔反而多了一點喔!總結, 打完呢篇食評我又開始有點想念那兒的咖哩了, 希望下次羊腩會多返D喇
是日就是其中一次, 所以我們專程搭了一小時車到九龍城搵食!
所以第一站就係清真牛肉館囉~ 回味紅茄凍 - 呢度應該用左兩個大蕃茄吧, 甜甜的, 蕃茄幾新鮮的樣子, 但兩個人食完呢兩個大蕃茄好像已經有一點飽...... 牛肉餅 - 基乎係呢度每枱必叫既野! 依然好好食, 餡餅入面既肉汁超正,
提提大家食牛肉餅既時候要小心, 唔好一大口的咬呀!!入面的肉汁多而且超級熱的!! 咖哩羊腩飯 - 今次好似辣了一點, 但還是很好食, 不過這次的羊腩好像少了....薯仔反而多了一點喔!