2021-06-03
忙完一輪,終於可以放下假,同男朋友去食好西!聽朋友講呢間有個清酒無限時任飲,今晚就同男朋友黎試下。黎到一坐低就見到每人HKD168,就可以成晚任飲清酒、紅白酒同埋Cocktail,真係好吸引!我地7點去到坐低就即係叫支清酒試試,呢度既清酒款式好多,一共有24款清酒任你試,餐牌上亦有介紹清酒既4大分類,分別有薰、爽、熟、醇都好清楚咁標明每款清酒既口感,方便客人揀最適合自己既清酒。我地由口感比較淡既開始飲,之後再循序漸進咁試到口感較濃既清酒,再配埋串燒,一流!食串燒前,我地先叫左個清酒煮蜆,個湯入面落既清酒比例岩岩好,唔會過重酒味而蓋過蜆既鮮味,蜆肉隻隻都飽滿同爽口,好新鮮,而家完全無沙。蒜蓉金菇,望落去好似好油,但食落岩岩好,個金菇索哂個蒜味好香。燒牛舌、燒火雞腎、燒日本金薯燒日本雞泡魚,配酒必選既小食!麻辣魷魚,夠哂麻,一d都唔油,但因為我唔食椒,所以畀哂我男朋友食😂孜然蒜蓉茄子,超JUICY!好食到可以一個人食哂成條茄子。蒜蓉大元貝,好大隻,又JUICY又爽口!風味焗蠔四食,分別有柚子醬、黑松露醬、明太子醬、蒜蓉,4款味道都各有特食,而且蠔肉本身都好肥美。食住串燒飲清酒,仲要無限時任
燒牛舌、燒火雞腎、燒日本金薯
燒日本雞泡魚,配酒必選既小食!
孜然蒜蓉茄子,超JUICY!好食到可以一個人食哂成條茄子。
蒜蓉大元貝,好大隻,又JUICY又爽口!
食住串燒飲清酒,仲要無限時任飲,夠哂CHILL,下次再ENCORE!