2023-07-21 92 瀏覽
今日朋友提議去食西餐(多謝請客)。想搵啲近地鐵站嘅西餐廳。朋友之前去過Sugar+呢幢大廈, 話近地鐵站得來個View仲好好,咁就試吓啦。喺銅鑼灣地鐵站名店坊出口出,往皇室堡方向行,經過左皇室堡之後繼續行就見到Sugar +。都算易搵。大概12:50上到去,我哋入座時得我哋一枱客。環境真係好靚,有海景+望到尖沙咀。餐廳環境以淺色為主,好簡潔。見佢set lunch只係$130 ,我同朋友各自order咗linguine carbonara. set lunch已包餐湯沙律主菜同埋飲品。好快啲嘢食就嚟到. 餐湯係南瓜湯,香濃好味,。沙律都好新鮮。主菜就一般,份量唔大,冇乜料。餐飲我同朋友都想飲咖啡,但侍應話咖啡機壞咗,所以冇得叫,咁我哋就兩個都揀咗凍檸茶。凍檸茶正常。埋單嘅時候,加埋我哋有三枱客。總括嚟講,呢間餐廳環境靚,價錢正常,但係食物就一般。未必吸引到我再幫襯。

大概12:50上到去,我哋入座時得我哋一枱客。
環境真係好靚,有海景+望到尖沙咀。

餐廳環境以淺色為主,好簡潔。

埋單嘅時候,加埋我哋有三枱客。