燒肉屋 (清風街)

YAKINIKUYA (Tsing Fung Street)
前身為 “黑木亭居酒屋”
2024-07-06 40 瀏覽
來到銅鑼灣天后地鐵站附近的清風街<燒肉屋>,當然要品嚐一下呢度嘅燒肉,新開嘅燒肉店地方雖然唔算好大,但係餐廳環境格局非常精緻美麗,好似去左居酒屋甘,好有日本風嘅感覺,打卡一流!!~餐廳供應嘅前菜有蓮藕、白蘿蔔、茄子、芽菜、泡菜,仲有生菜,全部都可以無限refill。<八爪魚柚子沙律>呢個沙律非常特別,用上好多新鮮嘅八爪魚刺身來造成,酸酸甜甜,非常開胃。<超長日式牛仔骨>呢個牛仔骨有成兩隻手掌咁長,非常之大塊,牛仔骨用日式醬汁醃製,非常惹味好食,烤過之後充滿牛肉味道,而且好軟淋。<蒜蓉牛油烤帆立貝>帆立貝總共有四大隻咁多,隻隻都非常新鮮,烤過之後充滿牛油同蒜蓉嘅香味,配埋贈送嘅白飯撈埋一齊食,非常之好食。另外加上<燒肉拼盤>,有醬汁牛五花、豬頸肉、牛胸腹肉、封門柳肉同雜錦香腸。全部嘅牛肉肉質都非常之新鮮同嫩滑,烤完之後充滿牛肉嘅香味,仲充滿肉汁同彈性。飲品叫咗<熊仔冰茶>同埋<士多啤梨乳酸特飲>,味道非常清新,唔會過甜。個人覺得呢間燒肉嘅質素都非常之高,而且價格唔算好貴,值得下

<八爪魚柚子沙律>

<超長日式牛仔骨>

<蒜蓉牛油烤帆立貝>

個人覺得呢間燒肉嘅質素都非常之高,而且價格唔算好貴,值得下次再來。

• 蒜蓉牛油烤帆立貝