2012-09-22 39 瀏覽
工作上生活上有時遇到壓力, 我都喜歡去食下野減壓.上次聽朋友講這間buffet都好多人book好易full, 星期四中午就試下book當晚食點知好彩有位, 所以拉左友人陪我食buffet. 準時入座, 不過一入去就覺得相當熱, 相信係人多但冷氣唔夠, 不過好彩都無影響我食慾. 食物方面都選好多選擇, 冷盤雖然無生蠔, 但有螺, 蟹腳, 龍蝦仔, 蝦同花甲, 勝在樣樣都新鮮, 特別d蟹腳真係唔錯. 熱盤d野食都唔錯, 最喜歡佢地有一款中蝦, 魚, 羊扒都好好味. 魚生都唔錯, 反而壽司我就無試. 另外驚喜係每人有一份煎鵝肝, 真係成餐都抵晒, 每人一片鵝肝厚厚煎得金黃, 我個人就縑煎過熟, 不過這個驚喜都抵晒. 反而喜歡食甜品既話此buffet就有d令人失望, 有自製waffle這一個就唔錯, 可惜d雪糕味道唔係太正, 其他蛋糕都麻麻, 水果又唔係冰凍, 環境都已經熱仲要食埋d唔凍既水果, 真係唔想多食一口. 不過整體來講此酒店既buffet真係有水準, 價錢係叫平呀., 唔怪之得咁多人.

魚生都唔錯, 反而壽司我就無試.

2012-08-09