2019-01-12 170 瀏覽
平時好鍾意飲甜野,所以一直都唔想side quota 去試所謂既抹茶甘苦味,之前同朋友經過K11 抱住唔甜應該唔好味既心態去試抹茶芝士丸丸,點知有意外驚喜。睇住茶藝師整抹茶,見到真係用抹茶現打,本身見到無咩乜落糖驚自己飲唔慣、不過試左又ok wor!奶蓋本身帶有甜味,抹茶無糖,加上抹茶丸丸,店員叮囑要攪勻先飲,唔係個味道會一層層分開飲唔到個配搭特別之處,我就梗係兩樣都試下,又唔講錯,喜歡甜味既我唔攪勻真係會覺得完全唔甜,但攪勻之後發現個味道好match、值得我寫個食評表揚👍 另外朋友叫左伯爵茶朱古力,我又梗係再試試唔攪勻同埋攪勻既味道啦,結果發現原來平時d 店員真係無講錯,攪勻係好好飲,唔攪勻的話個伯爵朱古力會太「傑」,同d 奶未融合埋,同攪勻左真係味道差好遠。😂終於明點解一杯飲品都可以有咁多種口感。真心推薦,攪勻既抹茶丸丸同埋伯爵茶朱古力!

真心推薦,攪勻既抹茶丸丸同埋伯爵茶朱古力!