2021-06-16 868 瀏覽
今日嚟到616 火鍋專門店打邊爐。其實減肥,無論出街食或喺屋企食,打邊爐都係 一個好嘅選擇,又好食又方便。湯底嚟講,如果係低碳水化合物飲食超低 碳水化合物飲食 生酮飲食湯底越少或冇落糖,越少或冇碳水化合物,當然係最好。同時可視乎自己嘅飲食比例,配合適量嘅油或脂肪。如果係低脂飲食,咁個湯底一定要清, 盡量少油少脂肪,可配合適量嘅復合碳水化合物、根莖類碳水化合物例如薯仔、粟米、紅蘿蔔等等。616落火鍋專門店嘅牛肉種類選擇真係種類繁多、花多眼亂。湯底我揀咗個牛雜湯底,講真616落咗啲咩調味、有冇落糖真係唔知道,我都係照字面食物種類去選擇, 如果616公關部睇到小弟依篇嘢嘅話,希望可以提供多啲資料畀我哋依一班減肥嘅朋友🙏🙏 一口氣叫咗幾款唔同種類牛肉, 自己比較喜歡 較多脂肪嘅部位,食起嚟感覺好軟熟好有飽足感, 侍應態度親切,快手快腳,落完單好快就 黎齊曬啲嘢。減肥真係可食到好飽,又一餐食到好飽打邊爐係適合所有減肥飲食法嘅人,視乎你選擇什麼湯底和餸, 編福有限寫唔到咁多資料,費事寫到好似論文咁樣。總結: 食物選擇多,方便快捷,一定會再去。
今日嚟到616 火鍋專門店打邊爐。

湯底嚟講,如果係
低碳水化合物飲食
超低 碳水化合物飲食
生酮飲食
湯底越少或冇落糖,越少或冇碳水化合物,當然係最好。
同時可視乎自己嘅飲食比例,配合適量嘅油或脂肪。

如果係低脂飲食,

616落火鍋專門店嘅牛肉種類選擇真係種類繁多、花多眼亂。

減肥真係可食到好飽,又一餐食到好飽

總結: 食物選擇多,方便快捷,一定會再去。