2020-11-01
上年有黎過一次,見天氣又凉左又想起呢度😍 就約左朋友黎打邊爐~今次仍然係叫鴛鴦😂 普通辣湯+山珍菌湯辣湯好正!睇落有好多辣椒但我都仲接受到😂近排午市仲做緊湯底免費,好抵!今次encore左唔少上次食過既野!建議大家如果係第一次黎的話,一定要試下”曉宇必點”啲菜式,因為真係好有特色,係香港食火鍋真係好少有得食呢啲。我個人最推介的就係重慶耗兒魚、稻田毛肚、鮮黃喉、手打蝦滑!同上次黎食一樣,非常新鮮同好味😍 可能因為香港人少食呢類火鍋配菜,都唔係太了解要煮幾耐,餐廳好貼心咁會係碟邊插張細牌仔,寫上煮食時間俾客人參考~葷菜方面我地仲叫左曉宇嫩牛肉、黑䐁腩肉、鴨血。素菜就有功夫莴笋片、海帶頭、凍豆腐。認真每樣菜都覺得好好味,我地一共加左三次單😂估唔到兩個人可以食到咁多野!👆🏻耗兒魚、黃喉、嫩牛肉👆🏻手打蝦滑👆🏻毛肚👆🏻曉宇茗粉👆🏻莴笋👆🏻鴨血、冬瓜👆🏻海帶頭👆🏻黑豚腩肉👆🏻凍豆腐真係超正!!等天氣凉啲一定會再黎😍
今次仍然係叫鴛鴦😂 普通辣湯+山珍菌湯
辣湯好正!睇落有好多辣椒但我都仲接受到😂
近排午市仲做緊湯底免費,好抵!
👆🏻耗兒魚、黃喉、嫩牛肉
👆🏻手打蝦滑
👆🏻毛肚