2017-04-03
難得放假,就走咗入大尾督嘆下午茶,今次嚟到一轉彎入去泊車嘅第一間餐廳,叫做Beach Cafe,假期真係特別多單車友,同埋頓時覺得大尾篤好旺好熱鬧,同平日爭好遠。呢間餐廳嘅好處係泊車方便,因為門口個姐姐會幫你擺啲椅喺度,擺住啲車位。當你要喺呢間餐廳用餐嘅時候,佢就會搵個位俾你泊,我哋新可以拍喺門口,而且我哋坐門口最出個張枱,可以望到架車,又可以欣賞咁靚嘅風景。下午茶套餐方面有大約10幾款選擇,有意粉系列同埋小食系列。我哋兩個人就揀咗一份三文魚沙律,同埋炸魚手指配薯條,套餐中包一杯野飲都係大約四十幾,$50左右。沙律賣相好吸引,三文魚變咗玫瑰花,沙律菜都有好多款,不過啲汁就太多,感覺總是酸酸的,可能我唔太鍾意酸野,呢啲都係個人喜好。炸魚手指有三條,炸得好香口,而且食落好滋味,薯條就放喺底部,但係我反而覺得薯條仲好食過魚手指,佢啲炸薯條好新鮮,即刻炸,而且熱辣辣,搞到我食唔停口,最後梗係清晒啦。飲品方面我就叫咗杯熱朱古力,杯熱朱古力都好有心思,朱古力面頭拉咗花,原來係花圖案,好靚呀,搞到我唔捨得飲呀。整體來講呢間餐廳可以值得再試,之前都係試過食lunch同埋食下午茶,下次可以過嚟食晚餐。
下午茶套餐方面有大約10幾款選擇,有意粉系列同埋小食系列。我哋兩個人就揀咗一份三文魚沙律,同埋炸魚手指配薯條,套餐中包一杯野飲都係大約四十幾,$50左右。 沙律賣相好吸引,三文魚變咗玫瑰花,沙律菜都有好多款,不過啲汁就太多,感覺總是酸酸的,可能我唔太鍾意酸野,呢啲都係個人喜好。 炸魚手指有三條,炸得好香口,而且食落好滋味,薯條就放喺底部,但係我反而覺得薯條仲好食過魚手指,佢啲炸薯條好新鮮,即刻炸,而且熱辣辣,搞到我食唔停口,最後梗係清晒啦。 飲品方面我就叫咗杯熱朱古力,杯熱朱古力都好有心思,朱古力面頭拉咗花,原來係花圖案,好靚呀,搞到我唔捨得飲呀。