餐廳: 小林札幌拉麵
資訊:

2018-10-14 323 瀏覽
成日聽大角咀 都好少有機會黎 原來奧運站一出就係旺角行過黎都勁近 黎到先知原來有咁多餐廳 今日同成班friend黎食好西 叫左個四人餐 有四個主食 七個小食加四杯飲品 埋單$658一家三口經營的小店 感覺平民貼地 咖哩飯好有係日本地道小店的感覺 記得以前係日本讀書成日為左平而食連鎖店的咖哩飯exactly就係咁樣的一碟 有牛肉粒 薯仔紅蘿蔔粒我中意日式咖哩多過印度咖哩 中意佢的甜味 另外加多份吉列豬扒 厚切啖啖肉 又唔會太油膩 外脆內鬆化招牌牛油拉麵 湯頭濃郁 用黃色的曲拉麵面頭有原塊牛油 將佢浸落湯底用熱力將佢溶化 鹹香味令湯頭層次更豐富叉燒夠厚切 好味到再額外加多一碟😂另一個主食叫左蒲燒鰻魚飯 方形盒好有日本的感覺 鰻魚份量唔多 但絕對夠食 厚切啖啖肉 米飯粒粒分明飽滿夠乾身小食叫左碟大的餃子 一碟六隻 餡料多 以菜肉為主 肉的比例多啲 好Juicy 好有自家製的感覺雞泡魚乾比平時食的厚肉入味 點埋沙律醬食好夾好好味雞軟骨串 都幾大粒飽滿 幾香口薯仔沙律聽落無乜特別 但又幾出色 啖啖薯仔粒 幼滑好味最後係燒鯖魚 厚肉 又唔會overcook 唧埋檸檬汁好夾好香好平民的家庭料理 簡單
成日聽大角咀 都好少有機會黎 原來奧運站一出就係

雞軟骨

薯仔沙律聽落無乜特別 但又幾出色 啖啖薯仔粒 幼滑好味
薯仔沙律

燒鯖魚

好平民的家庭料理 簡單好味 有機會再黎!
2018-10-12
  • 薯仔沙律