2020-05-06 308 瀏覽
前幾日忽然興起好想食串燒,但係日式串燒又食到爛晒,同埋好懷念以前係Sydney China night食既「孜然羊肉串」味道,所以就上黎搵下,點知搵到幾年前食過既川式串燒 - 旺角安安燒!但因為無位咁岩又知道筲箕灣有,就立即訂座!川式串燒大家可能會諗到淨㡳火孜然味道或者麻辣,但係呢家安安燒加入左好多港式味道原素,例如沙律醬燒蟹棒、蒜蓉牛油燒金菇等。另外,食物可以保持到水準並唔容易,特別係開左分店!我可以係分店食得到返總店既味道,所以不得不大力推!加上本土小店要特別支持👍🏻!我地兩人都算叫左好多野,但重點就係以下幾款!但記得食完要飲多d水先講野🤣因為好多蒜味🤣呢個惹味蒜蓉生燒茄子🍆well! 簡單直接講我地食到停唔到!大量蒜蓉加入孜然粉生燒🤭另外,有惹味蜜糖燒雞中翼,可能大家會覺得無乜特別,但係鬧市食到BBQ蜜糖燒雞翼風味就唔太容易。仲有一個一定要推就係-黑松露菌醬三重芝士撈丁!佢係邪惡既代表!但因為我地食到最後先加單,所以完成唔到不過有一點要留意,餐廳食物出得好快,如果未齊人可以等齊人先落單!最後我地埋單,人均$200!係呢個時候真係價錢合理!

惹味蒜蓉生燒茄子

惹味蜜糖燒雞中翼

黑松露菌醬三重芝士撈丁

最後我地埋單,人均$200!係呢個時候真係價錢合理!

惹味蒜蓉生燒茄子
惹味蜜糖燒雞中翼