😎 小編依晚揀咗間提供自助餐嘅西式餐廳同朋友聚下,兼一齊喺新一年食餐好嘅,嚟個好意頭!🤗🍽 香煎蘇格蘭三文魚柳 😋😋😋😋😋三文魚皮煎得好脆口,咬落魚皮同魚肉中嘅油脂會滲出嚟☺️,廚師烹調得唔錯!而且佢哋用咗黑醋汁配三文魚籽,加埋一齊食仲會有酸甜同三文魚籽嘅鹹鮮味!依種味道同煮法較少見,小編覺得好值得一試!👍🏻 🍝 北海道鮮帶子意粉 😋😋😋😋兩粒大過五蚊銀同有約2cm厚身嘅帶子,一梳梳嫩肉仲有彈性,超新鮮!👏🏻 雖然用咗XO醬,但廚師用咗🇯🇵日式高湯手法處理,味道一啲都唔會太搶!仲加咗節瓜同雲耳做配菜,食落多咗份清甜,尤其車里茄嘅甜味好出眾,配落意粉食好夾!🙌🏻🍽 Semi-Buffet 半自助餐 😋😋😋😋半自助餐提供嘅種類都有唔少,包括冷盤海鮮、意大利火腿、沙律菜🥗、熱盤、湯同甜品🍰。小編揀咗翡翠螺,螺肉味濃又清新,夾咗兩款火腿parma ham同salami都有水準,沙律菜等冷盤又好新鮮!朋友食咗海蝦🦐,都覺得蝦肉爽口彈牙,的確新鮮!甜品細細件,臨尾好飽都仲可以試到幾款!🍰🍪🍬🍫 朱古力brownie就最正,下層嘅果仁好香口,朱古力味唔會太甜!☺️🫖 超水果茶 😋😋😋😋水果茶色吸引,聞到

🍽 香煎蘇格蘭三文魚柳 😋😋😋😋😋

🍝 北海道鮮帶子意粉 😋😋😋😋

🍽 Semi-Buffet 半自助餐 😋😋😋😋

🫖 超水果茶 😋😋😋😋
水果茶色吸引,聞到有香水果味,入口舒服,加上使用嘅茶壺同茶杯玻璃切割,突顯美感。🤩

🍹 金桔檸檬冰茶 😋😋😋😋
金桔🍊味同茶味好平均,帶有醃製過嘅微鹹同檸檬酸味。😚

晚餐 💵💵💵💵💵💵💵💵 約港幣$360/人

💁🏻‍♀️ 整體嚟講,依間餐廳都幾抵食,又有主菜加半自助餐嘅配搭!😎 地方間隔都好寬敞,聽聞港劇《百萬同居大劃》都有喺度取景,可想而知有一定空間感!🥳

🙆🏻‍♀️ 最後,喜歡嘅話,歡迎follow @foodirectory.hk !
香煎蘇格蘭三文魚柳
北海道鮮帶子意粉
超水果茶
金桔檸檬冰茶
2023-01-05
5 分鐘 (堂食)
香煎蘇格蘭三文魚柳
北海道鮮帶子意粉