2024-01-20 403 瀏覽
繁忙嘅一日後,晚飯時間我揀咗呢間米線店來填飽肚子。張菜單選擇超多,真係睇到我眼花撩亂!最後,我點了家鄉豆花魚米線、滷蛋、豬紅同埋鮮墨魚丸—一個簡簡單單、地道嘅組合。嘩,個家鄉豆花魚湯底味道正宗,豆花魚滑溜溜嘅口感,魚味鮮美得嚟唔腥;同滷得啱啱好嘅滷蛋一齊食,真係太對味!滷蛋嘅蛋黃流心得嚟唔會過油,啱啱好融入嗰份鮮嘅湯底中。點心方面,豬紅同鮮墨魚丸都係另一番驚喜。豬紅雖然傳統,但食落去味道夠濃,質感一流;而鮮墨魚丸彈牙爽口,曬曬熱氣冒緊,食落鮮香得滯,俗語話「作鮮成功」就係講緊呢種感覺啦!整體來講,呢度嘅米線同小吃都做得好有水準,效率高又好味,絕對係忙碌一日後嘅安慰劑!嚟到大角咀,記得要捧捧場啊!🍜🥚🎏