朋友生日,決定去一個可以影相嘅地方慶祝,所以就去咗Tiffany blue box cafe。成間餐廳主調就係白色同埋Tiffany Blue,影相一流。我哋係夜晚去嘅所以就點左主食,分別點左黑松露醬烤雞三文治、素肉醬意粉、海鮮墨汁意大利飯。素肉醬意粉真心有驚喜!本身我個人麻麻哋鍾意食素,呢個意粉我竟然覺得有肉味,味道真心好好,我覺得仲好食過正常肉醬意粉! 海鮮墨汁意大利飯都唔錯,正常質素。比較失望嘅係黑松露醬烤雞三文治,我覺得冇乜黑松露味,旁邊嘅薯條亦都冇乜鹹味,比較失望。到咗重頭戲:The blue box cake ($588)。呢個蛋糕係要預訂嘅,既然係慶祝生日點可以冇蛋糕!店員拎出嚟嘅時候好驚喜,因為真係整得好精緻,好似一個禮物咁!咁我哋當然對住呢個蛋糕影咗好多相啦,唔好以為呢個蛋糕得外表好睇,佢估唔到咁好味!平時食嗰啲裝飾蛋糕通常都係得個樣,入面唔好食嘅,但係呢個完全冇呢個問題,佢瞓咗幾層分別有moose、海棉蛋糕、朱古力脆脆,口感好好,同埋唔容易漏,味道一流!雖然貴咗啲,但係都值得。

Blue  box  cake
2019-12-03