2022-11-07 398 瀏覽
成日聽人講「一生人最少住一次半島酒店」🤣,趁生日去體驗下香港歷史悠久嘅傳統名牌酒店,當然要食埋個港女下午茶先夠圓滿😚🧡打卡道具黎講,「油封鴨馬鈴薯西班牙羊奶芝士撻」同「火雞胡椒芝士番茄卷」絕對驚艷到我,真係好好味!🥲不過除咗呢兩樣之外其他都係不過不失普普通通,甜品相對比較甜(但我本身唔太食甜~飲野都走甜😬)餐廳環境雖然係酒店大堂,但光線充足,裝修雅致絕對唔影響打卡🤫,反而比Ritz個向窗日落位更好打卡Tim~員工服務態度方面,相信大家都毋庸置疑,絕對係好態度嘅保證👍🏻👍🏻THE PENINSULA AFTERNOON TEA 三文魚醬開心果仁脆筒傅統青瓜三文治🌟油封鴨馬鈴薯西班牙羊奶芝士撻🌟火雞胡椒芝士番茄卷八爪魚啫喱(紅椒堅果醬紅甜菜脆片)香辣朱古力千層蛋糕南瓜吉士忌廉海鹽布烈塔妮鬆餅香橙杏仁撻、無花果森絲焦糖香草芝士蛋糕手工朱古力鬆餅香味茶 : 異國香料, 柑橘烏龍茶(雲喱拿、焦糖、丁香、肉桂、橙花花瓣)$828/2位總括嚟講,未去過嘅話建議去一次~但係未至於會想係短期之內再去,除非係帶屋企人去,如果唔係都想試其他酒店多過翻兜~🤓

THE PENINSULA AFTERNOON TEA
傅統青瓜三文治
🌟油封鴨馬鈴薯西班牙羊奶芝士撻
🌟火雞胡椒芝士番茄卷
八爪魚啫喱(紅椒堅果醬紅甜菜脆片)
香辣朱古力千層蛋糕
南瓜吉士忌廉海鹽布烈塔妮鬆餅
香橙杏仁撻、無花果森絲
焦糖香草芝士蛋糕
手工朱古力
鬆餅
香味茶 : 異國香料, 柑橘烏龍茶
(雲喱拿、焦糖、丁香、肉桂、橙花花瓣)

$828/2位

油封鴨馬鈴薯西班牙羊奶芝士撻
香辣朱古力千層蛋糕
三文魚醬開心果仁脆筒
香味茶 : 異國香料, 柑橘烏龍茶 (雲喱拿、焦糖、丁香、肉桂、橙花花瓣)
2022-10-03
慶祝紀念