2022-01-20
Lady M最近出咗新口味嘅千層蛋糕,仲要係紫薯味🍠,簡直係將兩樣港女至愛mix埋一齊😂咁就緊係要快啲試下佢☺️🧡紫薯千層蛋糕🧡💵$78期間限定新口味紫薯味,外表都幾吸引~好紫😍上面舖咗一層紫薯粉,中間亦都有兩層紫薯蓉~千層蛋糕一直係lady M嘅招牌,好多層柔軟又薄嘅蛋皮加上順滑嘅忌廉,好正❤️依款紫薯千層蛋糕都保持到佢嘅一直以嚟嘅順滑柔軟口感,紫薯味都幾突出,絕對唔係淨係得個樣🥰但係甜度對於我嚟講都係比較甜🥺加上紫薯口味,食落會比較甜膩🙈💛原味千層蛋糕💛💵$72原味千層蛋糕絕對一啲都唔敷衍,食落仲有冧酒味😍好正🥰💙 抹茶味千層蛋糕 💙💵$78抹茶味算係比較「小朋友」嘅嗰種,抹茶嘅甘苦味唔突出,而且甜度都比較高🙈💜 伯爵茶味千層蛋糕 💜💵$78依個口味一直係我喺lady M蛋糕排名嘅no.1🥰好香伯爵茶味之餘,仲有少少檸檬🍋清新嘅香氣~加上千層蛋糕柔軟嘅口感,好幸福☺️💕overall💕Lady M嘅蛋糕價錢雖然偏貴,但係質素有一定嘅保證~新口味紫薯千層蛋糕個人比較唔算大喜愛,不過如果係紫薯fans都可以一試~
🧡紫薯千層蛋糕🧡
💛原味千層蛋糕💛
💵$72
原味千層蛋糕絕對一啲都唔敷衍,食落仲有冧酒味😍好正🥰
💙 抹茶味千層蛋糕 💙
💜 伯爵茶味千層蛋糕 💜