2024-08-13 1183 瀏覽
朋友約我今日去咗Rosewood Butterfly Room食下午茶,慶祝生日 。環境好舒服,氣氛都好好。咸點方面都好好食,有啲特別嘅小食都好有心思,例如個杯非常濃郁嘅蕃茄湯,味道唔錯;一開始就有4種唔同味道嘅三文治,第一件蝦三文治最好食 。不過,去到甜品拼盤就有啲失望,啲甜品唔太出色,而且味道都唔太好味;杯雪糕好食,另外有個打卡乾冰上嘅椰子味嘅甜品,個味道都係麻麻 。不過,我點左杯Sweet Shanghai茶,味道好香好飲,好適合襯甜點時解甜 。整體而言,Rosewood Butterfly Room嘅下午茶環境好舒服,咸點都好好食,但甜品拼盤就有啲失望。如果你想食下午茶,可以嚟試下呢間餐廳,但要留意甜品方面可能有啲欠缺。

2024-08-13
生日