早排見到有其他人介紹港島區嘅沙嗲牛🐮 原來係喺北角嘅 #渣華茶冰廳 ,呢排去咗北角返工嘅二家姐即刻去咗試,仲要食咗幾次🤭 因為呢到出餐算快,午餐日日都唔同款,但都只係$50,仲要凍飲唔使加錢😆 呢個價位喺北角食得飽,算好抵食啦~有見過唔少食評話呢到嘅員工服務態度好差,我食過幾次又覺得還好喎🤔 唔算差,係一兩個員工講嘢快啲同無乜尾音😂•🥢 特餐 - 牛油餐包/炒蛋/沙嗲牛肉湯通粉 $46特餐沙嗲牛我已經食過兩次,真係可以返兜嘅!😛 呢到嘅沙嗲牛係多醬嘅,牛肉大大塊,軟腍無筋,食落沙嗲味都幾濃郁,係偏向重花生味嗰種,仲有極多粗粒花生🥜😋 濃郁嘅湯底配通粉真係好夾,而且食到最尾都仲好夠味~ 另外有朋友試過配公仔麵,但呢到嘅公仔麵就略嫌煮得有啲太腍🫤特餐係配煎雙蛋,但我轉咗做炒蛋,炒蛋好大份,而且炒得幾滑!另外仲有「牛油餐包」,但原來係牛角包,就咁睇落有啲加分,但實際上就有啲扣分,因為個包係唔熱嘅,食落一啲都唔香同酥脆😖 所以我第2次再去嘅時候就加咗1蚊轉烘底嘅牛油方包,雖然都唔算烘得好均勻,但都比凍嘅牛角包好食😗•🥢 午餐 - 豬扒出前一丁配鹹牛肉蛋治 $50豬扒好大塊,係連骨上嘅,肉質鬆化

🥢 特餐 - 牛油餐包/炒蛋/沙嗲牛肉湯通粉 $46
沙嗲牛肉湯通粉

🥢 午餐 - 豬扒出前一丁配鹹牛肉蛋治 $50
豬扒好大塊,係連骨上嘅,肉質鬆化,唔會好乾好柴~ 出前一丁同樣都係煮得偏腍🫣
鹹牛肉蛋治係呢個餐嘅重點🤪 鹹牛肉炒蛋超大份又好足料,鹹味適中而且炒蛋夠滑!不過如果方包烘過會再開心啲😂 下次要記得轉烘底!
豬扒出前一丁配鹹牛肉蛋治

🥢 午餐 - 生炸雞髀配辛辣麵 (走辣) $50
炸雞髀超大隻🤩 食落啖啖肉,加上炸得夠乾身唔會好油,大滿足👍🏻 而且雞髀嘅調味適中,又唔會食到雪味~
因為我唔食辛辣麵,問咗侍應話無得轉公仔麵,但可以幫我走粉,所以個麵出到嚟就白雪雪咁無味了😂
評分唔計走辣嘅辛辣麵😂

💬食咗幾次,結論都係即食麵類都煮得偏腍,如果唔鍾意食腍麵嘅真係要揀其他麵底😂
同埋我啲同事食過呢到嘅豉油雞飯同蔥油雞飯都不錯,仲見過有客人會專登嚟買半隻豉油雞返去加餸!
沙嗲牛肉湯通粉
豬扒出前一丁配鹹牛肉蛋治