2008-12-13 33 瀏覽
老虎先生和我都係狂熱嚐牛者! 我0地以往光顧0既牛扒地都係Morton's同Lawry's, Ruth Chris服務唔鍾意所以唔去. 一聽到港島區有新牛扒餐廳, 即去!!Dakota Prime位處0係我0地最鬼憎0既蘭桂芳, 好彩上到去個樣完全唔老蘭! 似Fine Dining地方多過扒"房".訂枱果陣我0地問0左有無近窗位好坐D, 佢0地話無, 去到俾0左通道旁邊死角位, 隔離枱鬼咁大聲講0野, 我0地見係有位窗位喎, 重開揚好多, 咁梗係開聲轉枱啦, 唔知點解佢0地好似好唔願意咁囉. 雖然最尾都OK 0左, 但係點解佢唔會俾張好D 0既枱俾已經0黎0左0既客囉.OK, 好彩餐飯0係個開頭係Bumpy D, D 0野食係好好味0既!Tuna Carparccio有D失望佢D Tuna個Cut唔係傳統Carparccio薄片, 而係Sashimi咁款. 但係個Dressing OK 0既.Boston Lobster SaladD肉好鮮!New York Strip好好味!!!! 果條肥糕邊, WOWOW!!! D肉汁好解, 最回味佢個Grill面果塊焦同鹽粒! 不過個Portio

Tuna Carparccio

Boston Lobster Salad
D肉好鮮!

New York Strip
好好味!!!! 果條肥糕邊, WOWOW!!! D肉汁好解, 最回味佢個Grill面果塊焦同鹽粒! 不過個Portion比較大我食唔晒囉! 同埋因為我係Super Garlic Fans, 個焗蒜頭好好味囉!!!
值得讚0既係0係我揀緊Bearnaise Sauce定佢0地個Chef's Sauce Morel Sauce 0既時候, 佢0地俾晒兩個Sauce我!!! 我個人鍾意個Morel Sauce多D.

Rib Eye
都好好味!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Creamed Spinach + French Fries
個Cream有D膩, 可能因為舊扒已經好大! D Fries好味!

貴係有D貴, 不過係好好味, 最重要係環境舒適, 無Morton's咁熙熙攘攘0既"嘈"!!
My Tuna Carparccio
His Boston Lobster Salad
正 - My New York Strippppp!!!
正 - His Rib Eye!!!
正 - My New York Strippppp!!!
正 - His Rib Eye!!!
  • 扒!!!!