<Hong Kong🇭🇰•San Wan>“咬我唷!性價比高嘅法國菜”平日想食法國菜,唔一定fine dine!最近發現西環呢間性價比高嘅法國餐廳!主打🇫🇷法國西北菜😚以海岸做主題,餐廳環境舒服,我要幻想下自己係海邊食飯先!法式洋蔥湯啲洋蔥湯裏有吸滿湯汁嘅法包,表層鋪滿厚厚芝士😍好芝汁,入口啖啖香甜!生牛肉他他法國菜必食之一生牛肉他他😚 新鮮牛肉碎塊以胡椒同橄欖油等調味料,配上生雞蛋,入口滑嘟嘟,口感好豐富💕配脆卜卜嘅法包片一樣好味虎蝦意粉大大隻虎蝦,爽口彈牙🥰每啖意粉都掛滿蕃茄醬汁,酸酸地更開胃!油封鴨髀又一法國菜必食之一!要喺屋企整真係好多工序都係出去食最方便😚鴨髀皮脆肉亂😍入口香而不膩~味道有少少似英國著名品牌嘅油封鴨!呢度食就更加食🥰法式火焰薄餅最期待嘅畫面出現😍crepe 浸滿有橙酒!店員問:準備好未?😎I’m ready!!! 隨即點火😂 好過癮唷~切一塊入口,酒味香而不太濃!果香味好突出!好鍾意❤️(原來呢度慶祝生日有寫字服務😚下次會醒目啦!🥰)House wine ChardonnayCheers 💕怎可以食飯沒有酒💕平時食已經覺得好抵,最近Restaur
<Hong Kong🇭🇰•San Wan>
“咬我唷!性價比高嘅法國菜”

法式洋蔥湯

生牛肉他他

虎蝦意粉

油封鴨髀

法式火焰薄餅

(原來呢度慶祝生日有寫字服務😚下次會醒目啦!🥰)

House wine Chardonnay
Cheers 💕怎可以食飯沒有酒💕

平時食已經覺得好抵,最近Restaurant week仲有推廣優惠!😍

#chantaljj西環
#西環美食