餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

2023-07-10 37 瀏覽
呢間實在係愛店🥰,好多時去開中環都會食~最鍾意佢哋嘅炸雞翼同埋waffle🧇,當然佢其他主食都唔錯~由中環站出去,搭個半山扶手電梯,然後再行一小段就到,非常便利~佢哋有三款晚餐主食可以揀,仲有前菜,小食同埋甜品,飲品🥤~我哋就揀咗呢個挪威三文魚扒🐟,煎得好香,啲魚肉又唔會太硬~個自家製青豆蓉有豆香又甜甜地,配埋個煎香嘅蘆筍~我哋最鍾意就係佢個雞翼🐔,次次都會叫~今次叫咗牛油蒜蓉汁🧄,牛油味蒜味勁香濃!個雞翼炸得好脆,入面啲肉又好juicy💦,無一次令我哋失望!呢個窩夫就係我必食嘅😋,而佢嘅晚餐會跟埋,好抵食~佢嘅士多啤梨大黄醬比較酸,配埋雪糕🍦同埋好香蛋味🥚嘅窩夫就好balance⚖~另外點咗個烤卡津雞肉漢堡🍔,個雞扒調味好香,而且連雞皮都煎到脆卜卜~加埋其他配料,例如蕃茄🍅,洋葱🧅,夾喺搽咗牛油嘅包入面🧈,各種不同口味爆發出嚟~而家佢哋星期五六晚仲會營業到3am🕒~Happy Friday或者週末狂歡完🎉,都仲有時間食埋個窩夫先走🏃‍♀️~想要嚟食早餐又得🍳,款式多得嚟,啲過濾咖啡仲可以無限添飲啡☕!而且佢哋消費夠$680就可以申請VIP👑,下次嚟就有9折~仲可以儲分換獎品🎁,今次我就
呢間實在係愛店🥰,好多時去開中環都會食~

佢哋有三款晚餐主食可以揀,仲有前菜,小食同埋甜品,飲品🥤~
我哋就揀咗呢個挪威三文魚扒🐟,煎得好香,啲魚肉又唔會太硬~
個自家製青豆蓉有豆香又甜甜地,配埋個煎香嘅蘆筍~
挪威三文魚扒配自家製青豆蓉及蘆筍

我哋最鍾意就係佢個雞翼🐔,次次都會叫~
今次叫咗牛油蒜蓉汁🧄,牛油味蒜味勁香濃!
雞翼

呢個窩夫就係我必食嘅😋,而佢嘅晚餐會跟埋,好抵食~
士多啤梨大黄醬窩夫配自選雪糕

烤卡津雞肉漢堡配薯條

而家佢哋星期五六晚仲會營業到3am🕒~
而且佢哋消費夠$680就可以申請VIP👑,下次嚟就有9折~
仲可以儲分換獎品🎁,今次我就拎到呢個超級可愛嘅waffle形熱飲羹仔~
餐牌
凍檸茶