2023-05-29
Ellipsis Cafe & Lounge 日間係cafe,夜晚係酒吧。之次試過呢度嘅tea set 覺得唔錯,而且環境都幾舒服,所以揀晚餐時間二訪❣️Set dinner 前菜有沙律或薯條,每塊沙律菜都均勻沾上橄欖油,入口好香;粗身薯條上沾上香草同蕃茄粉,特別香甜;兩樣都可以refill🤩❥ 平鐵安格斯西冷牛扒🥩牛扒5成熟,上碟沒有太多花巧伴碟,已經預先均勻切好🧡牛扒肉質鮮嫩,肥膏同牛肉比例大約一比三,咬落口感軟焾,邊位帶點脆口,簡單以鹽調味已經好好食❥ 香煎無激素雞胸呢個非常有驚喜🥳,雞肉厚身而嫩滑,口感綿綿而滑溜,估計係用上好多時間慢煮而成。如果減肥要每日食佢,都係會非常滿足👍🏻旁邊有辣椒粉及番茄粉,可自行調味,下面仲有好大份薯蓉,薯蓉口感柔滑,混入黑椒調味,保證夠飽❥ Espresso Martini ☕️呢杯咖啡酒係餐廳嘅signature✨ ,賣相好特別咖啡酒好香,酒味亦濃郁,係比較strong 嘅酒,因為咖啡而愛上,亦因為真係有咖啡因,飲完都特別精神🤣❥ Passionfruit Moiito🍹餐廳除了有Classic Mojito之外,亦配有番石榴、西柚、百香果Mojit
❥ 平鐵安格斯西冷牛扒🥩
牛扒5成熟,上碟沒有太多花巧伴碟,已經預先均勻切好🧡
❥ 香煎無激素雞胸
❥ Espresso Martini ☕️
呢杯咖啡酒係餐廳嘅signature✨ ,賣相好特別
❥ Passionfruit Moiito🍹
餐廳除了有Classic Mojito之外,亦配有番石榴、西柚、百香果Mojito等,我哋就揀咗百香果Mojito
以新鮮嘅原個百香果加入Mojito調製而成,百香果味好香濃, 又有Mojito嘅清新,好易入口👏🏻